de streek

Eyzahut ligt in de Drôme Provençale, het zuidelijkste deel van het departement Drôme. Dit gebied grenst aan de Provence en dat betekent: veel zon, olijfgaarden, geurige lavendelvelden, prachtige sterrenhemels... In tegenstelling echter tot de Provence is hier de natuur gevarieerder en zijn de oude dorpjes nog echt ongerept. De streek staat bekend om zijn pottenbakkerijen en vele wijndorpen (Côtes-du-Rhône). Ook op cultureel gebied is in deze interessante streek veel te ontdekken. Er zijn prachtige kerkjes en kastelen, musea, tentoonstellingen en concerten.
De wandelmogelijkheden zijn zeer gevarieerd. Voor de fietsers zijn er tal van mooie verlaten weggetjes, maar de heuvels zijn soms wel steil! Zwemmen kan o.m. in het riviertje de Roubion. Paardrijden of tennissen kan ook.

het dorp
het
zwembad
van
Eyzahut
achter:
de falaise
het dorp

Het dorpje Eyzahut ligt tussen Montélimar en Dieulefit, 500 meter hoog, op de eerste heuvelrug ten oosten van het Rhône-dal (prachtig uitzicht tot aan de Ardèche). Eyzahut telt slechts 117 inwoners, maar heeft wel een eigen burgemeester, een zwembad (2 grote baden en een kinderbadje, open in juli en augustus) en een tennisbaan. Karakteristiek voor Eyzahut is zijn falaise: een indrukwekkende, kilometerslange rotswand die vanaf verschillende kanten te beklimmen is. De heuvelrug waar de falaise deel van uitmaakt is op het hoogste punt bijna 1000 m.

     
meer over flora en fauna: klik hier voor een reisverslag